Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema ‘Aire net – Fes el pas!‘, la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.
(Text extret de la pàgina de la Setmana de la Mobilitat) 
 
Estar ben informat és la millor manera de passar per aquest planeta deixant el mínim rastre possible i deixar el planeta en les millors condicions possibles per als qui vindran després. Per això, la Biblioteca Virtual té a punt una selecció de webs sobre la natura i el medi ambient, que ens donaran eines sobre energia, espais naturals, contaminació… perquè cadascú esculli la seva via per fer aquest món un xic millor. 
Us proposem també gaudir d’una estona d’oci amb una bona lectura. I per què no llegir novel·les on el protagonista és el Medi Ambient?