– Si us plau, feu-vos el favor de llegir aquest llibre.
– Perquè ?
– Perquè és molt bo, i demostra que per a fer un bon thriller no cal ambientar-se a llocs tòpics de pel·lícula de cinema negre, ni el protagonista ha de ser un perdonavides que ens mira per sobre l’espatlla.
Vallvi. És aquell supermercat que… ?
– No! És Vallvidrera, l’escenari on s’esdevé tot l’embolic.
– Ah, bé ! però aquest Cantero no em sona de res.
– No hi fa res. Us el presento. Lectors i lectores, heus aquí l’Edgard Cantero, nascut a Barcelona l’any que la Biblioteca de Catalunya va passar a dir-se Biblioteca Nacional de Catalunya. L’Edgard, enmig de tot de coses que fa, treballa a El Jueves (la revista; no que treballa només un dia per setmana) com a dibuixant i guionista, i fa novel·les quan li vaga; amb la primera, Dormir amb Wynona Ryder, va guanyar el premi Crexells el 2008.
– Ui, un ninotaire escriptor, no sé jo si … ; deu ser d’humor el llibre, oi ?
– De mal humor m’estic posant jo amb tanta tonteria. No, el llibre no és de fer riure. És una excel·lent novel·la que ja trigueu a devorar; i qualsevol judici previ que en feu serà un error. Si podeu, ja la definireu en acabar. A la coberta, i és ben cert, diu: “Un thriller impecable i delirant al cim de Barcelona”. Doncs, apa! ja teniu una pista d’allò que us espera a les 359 pàgines de Vallvi. I d’afegit, més d’un descobrirà que a Vallvidrera hi ha un pantà (de debò).
Si no n’hi hagués prou amb aquest panegíric, el mateix autor us presentarà la seva obra.
 

Cantero, Edgar. Vallvi . Barcelona: Proa, 2011 (veure’n la disponibilitat)

Recomanació feta per en Daniel