Les autores d’aquesta guia didàctica i útil sobre l’embaràs, part i postpart són per damunt de tot dues mares. La primera, l’Elisenda Roca i la segona, la Carlota Basil (ginecòloga).

L’Elisenda Roca és periodista i escriptora. Ha treballat a nombrosos programes de ràdio i televisió com: Los segundos cuentan a Antena 3, Cifras y Letras a TVE, Qui ho diria a TV3 o La tarda a BTV. Ha publicat llibres com el que avui comentem, i a més títols com: Què puc menjar si estic embarassada?, Joc de paraules i M’expliques un conte?. Al teatre, ha dirigit Misteriós assassinat a Manhattan de Woody Allen.

La Carlota Basil és llicenciada en Medicina i Cirurgia, especialista en el camp de la ginecologia i l’obstetricia, porta més de trenta anys d’experiència en aquest cap. Ha publicat diversos llibres sobre el que ella coneix més, com a coautora amb l’Elisenda Roca.

El llibre que avui us presentem en aquest espai és la guia Serem pares, un llibre molt didàctic i útil pels qui s’afronten per primera vegada al tema de la maternitat i paternitat, i pels que també repeteixen… Es tracta d’una obra que mira de respondre aquelles preguntes que s’acostumen a fer els pares i mares per primer cop, abans, durant i després del part i que, de vegades, per por o vergonya no gosen a fer.
Si que és una guia que us explica des de l’inici i planificació d’un embaràs, l’embaràs en si mateix, el part i el postpart, però no s’assembla a d’altres llibres sobre el tema, ja que en podrem trobar de molt teòrics al mercat, però aquest és una trobada entre dues amigues que et parlen de tu a tu, responen a les preguntes amb rigor i humor, et fan confidències, i principalment, entenen com se sent una mare en cada moment, ja que un cop estàs embarassada has d’aprendre a comptar el temps en setmanes i de mica en mica, et vas sentint identificada amb el que t’expliquen. I a més, perquè saben que tenir un fill no és fruit només de la mare, sinó que és cosa de dos, reivindiquen la condició de pare i també es dirigeixen a ell per tal de fer-lo participar des del primer moment en aquest llarg viatge de nou mesos.

El llibre descriu els canvis físics i emocionals de l’embaràs setmana a setmana, les proves mèdiques que es van passant i superant, les diferents opcions per donar a llum al nostre país. Del llibre se n’han fet diverses reedicions, les quals de mica en mica han anat incorporant informacions complementàries com: claus per una alimentació sana durant la gestació i el període de lactància, etc.
Es tracta d’un llibre divertit sobre el tema, actual i ajustat a la nostra realitat social i cultural. Una guia indispensable que serà companya de viatge durant nou mesos o potser alguns més…

Roca, Elisenda. Serem pares . guia de l’embaràs, part i
postpart.
Barcelona: Rosa dels vents, 2011 (consulta’n la disponibilitat al catàleg)
Recomanació feta per Marta Huguet