L’autora d’aquest llibre que avui us recomanem és Babette Cole. Qui no la coneix o qui no ha llegit mai un dels seus contes? Doncs, ella ha dedicat tota la seva vida a escriure i il·lustrar contes per a infants. 
Aquesta escriptora i il·lustradora anglesa ha publicat més de setanta contes, tots ells amb un denominador comú: l’humor. Entre tots els seus contes podem destacar-ne alguns títols: Amormeu, Els animals m’horroritzen, Dos de tot o com divorciar-se amb bon humor, La mama va pondre un ou o com es fan els nens, La Tarzana, entre d’altres. Val a dir que ha rebut diversos premis al llarg de la seva trajectòria literària. 
Aquest conte pretén trencar una miqueta amb els estereotips de sempre i els rols dels nens i les nenes, apostant per la igualtat de gènere. Es tracta d’una història divertida que alhora juga amb el tema de les feines domèstiques i el conte clàssic de final feliç La ventafocs
Quan llegim la paraula Ventafocs pensem ràpidament en una princesa, bonica, dolça… però en aquest conte hi ha un intercanvi de papers, es canvia el sexe dels personatges, aquí el que eren homes es converteixen en dones i, al contrari. D’aquesta manera podem veure com el príncep Ventafocs té tres germanastres que es burlaven sempre d’ell, fins que un dia va arribar la petita fada, qui sense pretendre-ho el va convertir en un mico gegant i pelut. Ja us el podeu imaginar quina fila que feia… 
Com en el conte tradicional de La Ventafocs, la seva vida va canviar quan van repicar les campanades de les dotze. Aquella hora es trobava al davant d’una bonica princesa i es va tornar a convertir altra vegada en qui era realment, un noi prim, prim. En la seva ràpida fugida no va perdre les sabates, sinó els seus pantalons. I la princesa ben enamorada va decidir anar a la seva recerca per casar-s’hi. 
I si llegiu aquest conte passareu una molt bona estona i descobrireu si finalment va trobar el seu príncep blau i si es va poder casar.