Qui no ha sentit a parlar del Mecanoscrit d’en Pedrolo? Molt probablement ja l’heu llegit però… per què no fer-ne una relectura? És un dels llibres clàssics de la nostra literatura.

Manuel de Pedrolo era un escriptor compromès amb les seves idees polítiques i molt crític amb el món polític que es va crear en néixer la democràcia. Potser per això les seves obres parlen de la societat on vivim i de com ens relacionem amb nosaltres i amb el poder.

L’Alba i en Dídac són dos supervivents de la Terra després d’un atac d’extraterrestres. Això fa que hagin d’aprendre a sobreviure i que aprenguin que el coneixement és bàsic per començar una societat de nou (una picada d’ullet a la societat actual?). El coneixement i el sexe són dos pilars d’aquesta obra que ha enganxat a molts joves des de fa més de 30 anys.

L’adaptació al cinema amb la pel·lícula Segon origen (2015) ha tornat a posar en primer pla una obra que mai hauria de desaparèixer de les nostres prestatgeries.

Pedrolo, Manuel de. Mecanoscrit del segon origen. Barcelona: Edicions 62, 2003. (veure’n la disponibilitat en català, castellà i ebook)