A la propera trobada del Club de la Penya dels Llibres comentarem el llibre d’Anne Fine:  Com escriure realment malament.

El protagonista del llibre, en Mateu Bernat ha passat per tot tipus d’escoles, on ni Indiana Jones sobreviuria. Arrel de la última mudança dels seus pares, ha arribat a la pitjor escola del món de totes les que ha viscut: els companys de classe es comporten com angelets, la professora ho explica tot tantes vegades com sigui necessari, a l’hora del pati els nens comparteixen esmorzars i salten tots junts a corda… I a més, el primer dia li canvien el nom per Bernat Mateu… i l’asseuen al costat del Simó, que és el pitjor estudiant de tota l’escola, però molt bon noi, i que a més construeix unes maquetes increíbles … i sense adonar-se el nostre protagonista l’acabarà ajudant i fins i tot guanyant una medalla.

El llibre es presenta amb un toc d’humor àcid i amb un missatge ben clar: el premi al companyerisme entre l’alumnat i la potenciació de les virtuts i els punts forts enlloc de retreure els punts dèbils.