Durant unes colònies escolars el mestre proposa als seus alumnes, que acaben la primària, que posin en un sobre un objecte que simbolitzi la infantesa que comencen a deixar enrere; un objecte que representi el futur que volen; i, escrit en una paper, alguna cosa que vulguin fer desaparèixer per sempre, com ara una nosa, algun temor o alguna experiència negativa… Tot plegat ho enterren al peu del salze de la casa de colònies… I d’aquí a cinc anys tornarem a desenterrar-ho. diu el mestre.

Convocats per Facebook, onze d’ells hi tornen al cap dels 5 anys; però moltes coses i vides han canviat. Alguns membres del grup no recorden massa bé què vénen a fer. D’altres, s’anguniegen, i més aviat insinuen que no cal continuar amb un joc sinistre.

Les converses que tenen entre ells, amagant encara coses, però amenaçant que sortiran en algun moment de la trobada, van creant un clima d’angoixa que prepara un final, on alguns, poden ser descoberts públicament davant de fets que fa cinc anys es van voler amagar.

Tot això, i més coses, van sortint de les pàgines d’aquesta novel·la juvenil de Dolors García Cornellà. Com que s’ho val, us la recomanem amb la seguretat de que us captivarà i agradarà. Protagonistes joves, que han deixat enrere la infantesa, i que només miren cap al futur; tot i que potser els queden afers pendents del passat.

Llegiu-la gratis a https://catalunya.ebiblio.es/opac/?locale=ca#index  fent ús del carnet de la biblioteca.