Seguint la ruta marcada per en Toni Sala sobre autors austríacs, aquesta sessió la dediquem al dramaturg i novel·lista Arthur Schnitzler (Viena, 1862 – 1931), metge de professió, va formar part de la rica i culta burgesia jueva que tant va influir en la vida cultural germànica. Es va donar a conèixer amb les seves obres teatrals de to humorístic, on va reflectir l’atmosfera fastuosa de la Viena de la seva època. Va assolir grans èxits i les seves peces teatrals van ser estrenades als principals teatres austríacs i alemanys. El seu treball va ser reconegut a nivell internacional, com així ho demostren els diferents premis que va rebre.

Al 1926 va publicar Història Somiada, relat que aprofundeix en els pensaments i les transformacions psicològiques d’un jove doctor durant els dos dies següents a la confessió per part de la seva dona d’haver-li estat infidel de pensament amb un altre home.

Recordeu, el divendres 17 de desembre a les 19.00h a Can Baratau, i aquí us deixem la guia de lectura que hem elaborat per l’ocasió.