Aquest mes llegim un autor nord-americà força conegut, Paul Auster.  Nascut a Jersey al 1947, va començar a escriure des de molt jove, als dotze anys, però no va ser fins molts anys després, quan va publicar Trilogia de Nova York (1985-1986) que gaudí de reconeixement internacional.

Aquesta novel·la està formada per tres relats independents, la Ciutat de cristall, Fantasmes i L’habitació tancada. A Ciutat de cristall, a un escriptor de literatura policíaca, el prenen per un detectiu i n’encarreguen un cas.  A Fantasmes, un detectiu privat i l’home a qui ha de vigilar juguen a fet i amagar en un asfixiant ambient urbà. Per acabar, a L’habitació tancada el protagonista es veu confrontat als records d’un amic de la infància quan la dona li escriu una carta explicant-li que el seu marit ha desaparegut misteriosament.

Aquesta obra, com s’ha fet amb d’altres, ocuparà dues sessions, 23 de desembre i 27 de gener.