L’Adela, en Nicolau i en Lluc són tres estudiants que odien les matemàtiques:  no els agraden, no les entenen i no veuen clar de què els hi poden servir a la seva vida.

S’apropa el final de curs i les perspectives dels tres protagonistes de passar un estiu semblen complicar-se si tornen a susprendre l’asssignatura de matemàtiques. Malauradament, els seus pitjors somnis es fan realitat quan el seu professor, en Felip Romero, els confirma que són els únics alumnes de la classe que han suspès. Tot i així, en Felip els intenta fer entendre que el problema no és l’assignatura, sinó la manera en què l’Adela, en Nicolau i en Lluc es plantegen les matemàtiques. El professor intentarà fer-los entendre la importància de les matemàtiques i com, en el fons, aquestes són un joc.

És per aquest motiu que els fa una proposta: ell està disposat a tornar-los a donar una oportunitat per aprovar l’assignatura, però només compleixen les seves normes i s’avenen a jugar i superar una gimcana que els hi ha preparat.

Evidentment, els estudiants hi estan d’acord i accepten la proposta, però quan la gimcana és a punt de començar, els tres joves observen astorats com en Felip mor assassinat davant seu! Amb les seves últimes paraules, el professor els encaminarà fins a descobrir la identitat del seu assassí… Però només ho aconseguiran si resolen una successió de misteris matemàtics!