Tina Vallès és una escriptora catalana  nascuda a Barcelona el 1976. També exerceix de correctora, traductora i bloguera. Ha publicat diverses obres, entre elles Maic, El parèntesi més llarg, El senyor Palomar a Barcelona, algunes infantils com Els pòstits del senyor Nohisoc.

Avui us recomanem La Memòria de l’arbre, un relat intimista, proper i familiar narrat des del punt de vista d’un infant, el Jan. El Jan té una relació molt especial amb el seu avi, basada en tota l’experiència i els records que l’avi vol transmetre al seu net abans que la malaltia que pateix, l’Alzheimer, li impedeixi. Estructurat en capítols breus i sense pressa, Tina Vallès crea uns personatges amb el punt exacte de sensibilitat, exposant els moments, gestos  i sentiments claus de la història expressats en paraules.

Un llibre esplèndid que parla de la importància dels records i de la memòria, juntament amb els vincles familiars més estrets. No us el podeu perdre, el trobareu a la biblioteca.