La recomanació d’aquest mes és un llibre publicat recentment, i amb el qual l’autor ha aconseguit un èxit internacional: El gat que estimava els llibres, del metge i escriptor japonès Sosuke Natsukawa.

Es tracta d’una novel·la que enamora ja des de la portada, i que pertany a aquell estrany gènere dels llibres que parlen de llibres. L’argument és suggeridor:

L’epopeia de Rintaro, el jove hereu d’una entranyable llibreria de vell, i de Tora, un gat tigrat savi i enginyós, en la missió emocionant de salvar els llibres que estan en perill i difondre així l’amor per aquests objectes, bells i inigualables, que són part imprescindible de la nostra vida.

Amb el regust lleuger d’una novel·la juvenil però amb el ritme més pausat i reflexiu d’una novel·la per adults, és una història per assaborir lentament, com una paràbola sobre el plaer de la lectura i com aquesta pot ajudar a la maduració personal i  trobar un sentit i un lloc al món.

El podeu trobar a la biblioteca a la secció de novel·les d’adults. No us el perdeu!