Un mes més continua el cicle d’autors irlandesos del club de lectura. Aquest mes de febrer llegim a John Banville i la seva novel·la El mar.

John Banville és un autor conegut per tenir dues facetes literàries, una amb el seu nom real i sota el qual escriu literatura més reflexiva (un poeta que escriu prosa, segons es defineix a sí mateix); i una altra sota el sobrenom de Benjamin Black, amb qui escriu novel·la policíaca.

El mar va ser la novel·la amb la qual va guanyar el prestigiós Premi Booker l’any 2005 i que ell mateix guionitzà amb motiu de la seva adaptació al cinema l’any 2013.

Es tracta d’una novel·la que narra el període de dol d’un historiador de l’art que quan es queda vidu es refugia al poble d’estiueig de la seva infància i rememora un estiu especial de la seva joventut, a partir del qual medita sobre temes com l’amor, l’amistat, el dolor i la mort.

 

Ens veiem divendres 24 de febrer a les 19:00h, i us deixem aquesta guia de lectura per a més informació.