Des d’ahir dilluns i fins divendres 10 de març podeu gaudir a la biblioteca de l’exposició itinerant Francesca Bonnemaison: Educadora de ciutadanes, creada l’any passat per commemorar els 150 anys del seu naixement.

Francesca Bonnemaison va ser pedagoga i escriptora, i va promoure l’educació de les dones a Catalunya. També impulsà el feminisme i participà en política durant la República. Entre d’altres fites va fundar l’Institut de Cultura i Biblioteca Popular de les Dones, que fou la primera biblioteca femenina d’Europa i on també es feien classes fins i tot de matèries científiques i tecnològiques. Amb la seva tasca va facilitar a moltes dones l’accés a l’educació i al mercat laboral, assolint així un nivell de llibertat i empoderament inaudit per l’època.

L’exposició està promoguda per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’han elaborat Dolors Marin Silvestre (comissària de l’Any Francesca Bonnemaison) i Emma Termes (disseny gràfic).

No us la perdeu!