El proper dilluns 20 de febrer, com cada mes, arriba  a la biblioteca Can Baratau una nova sessió del club de lectura de teatre.

Aquest cop, una adaptació del TNC del clàssic Terra Baixa, d’Àngel Guimerà, versionat aquí per Pablo Ley: Terra Baixa (Reconstrucció d’un crim) i portat a l’escenari per Carme Portaceli.

L’argument principal de l’obra es manté: l’enfrontament entre en Manelic i el seu amo Sebastià a causa de Marta.

Pablo Ley converteix el clàssic del teatre català en un relat quasi policíac amb el rerefons de la lluita de classes. Mantenint l’essència de l’original drama rural, porta els esdeveniments de l’obra de Guimerà al segle XX, a Barcelona. El conflicte entre en Manelic i en Sebastià agafa el context de l’anarquisme de l’època, i Pablo Ley hi introdueix dos personatges nous: una periodista i un comissari de policia, en Vinagret. Aquest últim serà l’encarregat d’investigar l’assassinat d’un amo a mans del seu treballador.