El proper dijous 8 de juny, a les 19:00h, tenim una altra cita del Club du livre, aquest cop per comentar Sa femme, d’Emmanuèle Bernheim. 

Emmanuèle Bernheim va ser una escriptora i guionista francesa, filla del col·leccionista d’art André Bernheim i de l’escultora Claude de Soria. Algunes de les seves obres són: Cran d’arrêt (1985), Un couple (1988) o la novel·la que ens ocupa, Sa femme (1993), amb la qual va obtenir el Premi Médicis, que s’atorga a aquells/es escriptors/es la fama dels quals encara no es correspon amb el seu talent. També va escriure Vendredi soir (1998), Stallone (2002), i Tout s’est bien passé (2013), la història de com ajudà a morir al seu pare. També va treballar com a guionista amb Claire Denis, François Ozon y Michel Houellebecq, en alguns casos en adaptacions cinematogràfiques de les seves obres.

A Sa femme, Emmanuèle Bernheim descriu un amor furtiu entre dos amants, Thomas i Claire, amb una prosa directa, clara i ràpida, sense deixar-se res, cap emoció ni sentiment. Un amor que no pot anar més enllà, perquè ell no pensa renunciar a la seva vida de casat, mentre ella s’imagina “la seva dona” cada cop que l’espera per un nou encontre.

Fins dijous!