Dijous 6 de juny a les 19:00h, el Club du livre es reuneix per parlar de la novel·la Les Justes, d’Albert Camus, a càrrec d’Enriqueta de la Fuente.

Albert Camus, novelista, filòsof, periodista i dramaturg francès, considerat una de les figures intel·lectuals més importants d’Europa després de la II Guerra Mundial.

Nascut a Alger, va iniciar els estudis i va treballar com a periodista i actor, sempre vinculat als moviments polítics d’esquerres. Va publicar el seu primer llibre el 1933, Bodas. Degut a pressions estatals, es va instal·lar a París on va seguir treballant com a periodista fins la II Guerra Mundial on va participar-hi com a membre de la Resistència Francesa.

La seva obra literaria comença lligada al existencialisme i al marxisme fins a allunyar-se’n amb el que ell denominava la Filosofia de l’Absurd.

Sinopsi de Les Justes:

“No ploris. No, no, no ploris! Ja veus que és el dia de la justificació. Alguna cosa sorgeix a aquesta hora que és el nostre testimoni per als altres rebels: Yanek no és un assassí. Un soroll terrible! Només cal un soroll terrible i tornarà a l’alegria de la infància.”

Us esperem dijous, no hi falteu!