Maïssa Bey és el pseudònim de Samia Benameur (Algèria, 1950 – ). Va estudiar lletres franceses modernes a la universitat d’Algèria i després va impartir classes de francès en un institut abans de ser assessora pedagògica a Algèria. Cofundadora de l’associació de dones algerianes Paroles et Écriture (‘Paraules i escriptura’), durant força temps ha dinamitzat tallers d’escriptura i lectura en una biblioteca fundada per l’associació amb el suport de la Comissió Europea.

L’any 1996 va publicar la seva primera novel·la, Au commencement était la mer. Maïssa Bey ha esdevingut una autora de referència a Algèria i molt destacada a les lletres franceses. A les seves obres dóna veu a les dones del seu país i posa de relleu les contradiccions del món musulmà en una societat dominada per homes. També s’hi reflecteixen la violència i les guerres que ha viscut Algèria durant les últimes dècades.

Ens veiem el dijous, 13 de gener a les 19:00h a Can Baratau.